Blog

 

Din nenumărate motive minunate!

       Încep prin a spune că acest supliment alimentar este o oază de sănătate, de vitamine, acizi grași esențiali și polinesaturați și aminoacizi! Nu degeaba i se mai spune uleiului de pește Hrana creierului

Toate acestea neprocesate termic, intr-un cuvânt RAW

Dar de ce uleiul de la Green Pasture este mai bun decât un ulei normal recomandat de obicei de către medicii pediatri?

Spun de obicei pentru ca majoritatea nu au auzit de FCLO de la Green Pasture dar cei care apleaca urechea sunt foarte încântați de produs!

Este cel mai bun pentru că uleiul se obține prin procedee naturale străvechi, prin fermentație, timp de câteva săptamâni. Nu se procesează termic sau chimic cum e în cazul celorlalte produse de pe piață. De ce subliniez fermentația vs. procesarea termică/chimică?

Există trei moduri de a dezintegra peretele celular pentru a extrage lipidele din țesutul hepatic.

  • Termic
  • Chimic
  • Prin fermentație/digestie.

       Primele doua metode sunt cele utilizate în mod normal în sistemul industrial fiind o metoda eficientă și rapidă; din păcate, aceste metode denaturează vitaminele naturale lasând uleiul de pește spoliat de vitaminele atât de indispensabile vieții. Din acest motiv, in uleiurile comune de pe piață, se adaugă vitamine sintetice. 

       Fermentația/digestia este un proces natural. Astfel furnizează o hrană pre-digerată, mult mai ușor asimilată și utilizată de către corpul nostru păstrând o esență mai puternică a produsului original. De câte ori mă delectez cu o lingurițta de FCLO Blend parcă gust o întreagă lume, o aromă sălbatică, vie.  Știm foarte bine cum, în ziua de azi, cu cât este mai procesat un aliment cu atât este mai lipsit de gust si proprietăți benefice. 

       Procesul de fermentație este simplu dar cere timp, durează până se ajunge la produsul final. Este un proces simplu de digestie enzimatică și bacteriană a ficatului, eliberându-se uleiul. Uleiul rezultat nu este fermentat, doar metoda de extragere implică fermentarea ficatului. Pe scurt, un proces asemănător aparatului digestiv al unei persoane. Așteptarea însă merită pe deplin! Prin acest proces traditional componentele produsului ramân active si lucrează in continuare, devine cu timpul chiar mai concentrat/puternic/bogat în nutrienți. Din această cauză producătorul nici nu menționează data expirării pe produsele sale ci data producerii si nici nu recomandă in mod special refrigerarea decât cu scopul de a gelifia produsul. Prin refrigerare încetinindu-se procesul de fermentație.

Cu alte cuvinte este cel mai natural și asimilabil ulei de pește din ficat de cod, este sănătate la superlativ.

Sursa o reprezinta peștii sălbatici din nordul Oceanului Arctic, zonă considerată a fi una dintre cele mai sigure. Bineînteles, producătorul face cele mai minuțioase teste periodic, teste variate de către diferite instituții acreditate exact pentru a obține rezultate din mai multe surse independente una de alta.

       Lasând la o parte aceste aspecte pe care le-am menționat pentru a ințelege de ce este diferit uleiul de pește din ficat de cod de la Green Pasture și produsele lor în general, un alt aspect deosebit de important, care la mine a făcut diferența înainte să cunosc detalii mult mai importante a fost gustul și modul în care fetița mea a acceptat suplimentul. 

A fost ceva incredibil! Sigur că produsul își menține gustul și mirosul specific peștelui dar il "are pe vino-ncoa' "! Și ce e și mai incredibil este faptul că devine mai gustos cu cât manânci mai mult (de la linguriță la linguriță veți descoperi că e chiar foarte gustos)!

Ce ziceți de așa minune? Mie mi se pare extraordinar! Am testat pe propriile papile gustative pentru că produsele Green Pasture nu sunt recomandate doar copiilor ci tuturor, de la mic la mare. 

       Când am primit primul borcănel l-am pus repede la frigider pentru a căpăta consistența gelului și cu prima ocazie i-am servit fetiței ciocopeștele! 

Acesta este borcanelul minune:

 

Asa arata gelul delicios!

 

       Trebuie să menționez ca la noi întâlnirea cu Green Pasture FCLO a pornit de la o demineralizare a dințisorilor și apariția cariilor la măseluțe încă de când creșteau. Am achiziționat la recomandarea medicului (aproape 2 ani avea capșunica) un ulei de pește universal (n-am să dau nume pentru că nu vreau să fac reclamă negativă, am să ii spun “Universal”) care mi-a fost recomandat a fi printre cele mai bune.

       Făcând o comparație de preț, am plătit atunci pe el 89.0 lei pentru 240 ml din care au rezultat experiențele de mai jos. Un borcanel de FCLO costa mai mult dar te bucuri de proprietățile lui până la o treime/an dacă e administrat zilnic.

Prima data i-am dat micuței 5 ml. Reacția imediată a fost una marcantă, în sensul ca a marcat-o gustul îngrozitor rezultând mimarea vomei, ochii cât cepele si uimirea că eu, mama ei, am putut sa o trădez în așa hal încât să-i dau sa înghită așa ceva. Cumva, suflețel mic și minunat, ca să nu scuipe pe jos și la îndemnul meu a înghițit tot dar vă dați seama ca a fost prima și ultima dată.

Eu, uimită, am zis să gust să văd ce așa mare lucru?! Menționez că eu chiar nu mă omor după pește.. vă dați seama că a urmat aceeași reacție de vomă pe care mi-am reprimat-o și drept pedeapsă am și înghițit doza. Tot pentru ultima dată. De atunci, acei 230 ml au rămas neatinși, investiția eșuată. Și până la ciocopește n-a mai fost loc pentru ulei de pește nicicum. Am mai avut încercări însă toate s-au soldat cu uleiul pe podea și copilul fugind.

 

        Revin la ciocopeștele servit sub formă de gel. Ei, aici prima reacție a fost de curiozitate combinată cu o ușoară greață, trebuie să recunosc dar se datora faptului că în urma refrigerării la suprafață se adunase și gelifiase partea mai uleioasă, cum e și normal. Totuși, s-a terminat în aceeași sesiune cu linsul buzelor pentru că gustul interesant de ciocolată nu era deloc de ignorat. Și gustul de pește chiar interesant, aromat, rafinat nu un gust ordinar.

De aici încolo am experimentat un gust din ce în ce mai apetisant, ajungând să mut borcanul de Ciocopește pe raftul superior din frigider pentru că micuța mea zmeurică avea un singur scop.

Să dea atacul la borcanul de ciocopește!

         Fiind totuși un supliment concentrat nu puteam să o las să se delecteze; datorită unui conținut bogat în vitamine liposolubile nu trebuie consumat in exces. De asemena vreau să menționez că personal,  în zilele în care consumăm alimente bogate în factori liposolubili, nu mai consumăm si FCLO.

         Pentru noi adulții am achiziționat și varianta cu scorțișoară care la primele lingurițe mi s-a parut a avea o aromă de scorțisoară deosebit de puternică încât m-a dus cu gândul la Stalinskaya….”pentru cei puternici!”. Și în cazul scorțișoarei m-am acomodat repede cu gustul și l-am indrăgit chiar. Soțului îi place la nebunie (el și adoră peștele) dar micuța a rămas fidelă primei iubiri, ciocopeștele. Există FCLO cu gusturi diferite scoase pe piață dar acestea sunt cele mai consumate.

        Închei prin a spune că sunt deosebit de fericită că există acest produs, având în vedere că eu consum puțin pește spre deloc nu aș fi reușit niciodată să îmi fericesc organismul cu asemenea nutrienți regești și sunt foarte convinsă că pentru organismul micului meu pui de om este o binecuvântare.

Dar cel mai tare m-a impresinat pe mine faptul că FCLO este consumat cu mare plăcere de majoritatea copiilor!

Nu tu chin si dezamăgire, fără lacrimi și grimase, doar poziționarea lui pe o etajeră mai înaltă pentru a limita accesul micilor furăcioși. Și dacă toată minunea aceasta este reprezentată de cel mai sănătos si RAW ulei de pește, cu atât mai bine!

        Cu FCLO de la Green Pasture, o igienă bucală mai atentă și alimentația sănătoasă/ echilibrată cu care oricum facem casă bună, am reușit să încetinim si chiar stopăm demineralizarea dintișorilor, acest motiv fiind de fapt “centrul universului”. Nu spun că este o rețetă universală, sunt conștientă și de factorul ereditar dar încercarea de a susține organismul și a-l ajuta să ajungă la un echilibru la noi a funcționat de minune!

Acum găsiți produse Green Pasture si la munimuni.ro !

Multă sănătate si voie bună!